Sinilill

Hepatica nobilis

Sinilill on üks esimestest vapratest kevadekuulutajatest. Metsad on alles hallid-pruunid, rohelistki on veel vähe näha, kui tema silmad lahti lööb. Ja need silmad on tuhmist talvest ärkaja pilgule nii ebamaiselt sinised, et tahtmatult tunned end kui muinasjutus kõndivat. Kas on taevast kilde pudenenud või haldjad kalliskive külvanud? Kes neile õrnadele vartele siidikarvased kampsunid ümber kudus? Tegelikult on sinilill aga mitte ainult habras iluõitseja, vaid kaval omaenda niši kujundaja. Tema nahkjad lehed ja sooja kõdukihti peitunud õiepungad elavad üle kogu talve. Nii saavad õied kohe esimeste soojade ilmadega pea välja pista, lehed aga on kohe valmis püüdma päikesevalgust, mida puulehed veel kinni ei pea. Suvel aga naudib sinilill just salumetsa varjulisust.

Südi kevadist sinisilma ohustab ainult salumetsade hävitamine ja liigagar kimbukorjamine, eriti kui lilli koos risoomiga maast kistakse. Vaigukerasse kätketud sinilill aga kestab üle aegade. Riputa vaikelu kõrva, jaluta kevadises metsas, ja koju vaasi polegi õisi vaja närbuma tuua.

Kuubi külg on 16 mm.

Palun valida tellimuse tegemisel ka soovitud paelapikkus, vaikimisi on see 40 cm. (Et saada endale sobivast pikkusest paremat aimu, võib vaadata siia lisatud pilti, kõige kindlam on aga appi võtta mõõdulint)

Seda toodet ei ole hetkel laos ja pole seetõttu saadaval.

Tootekood: - Kategooriad: , Sildid: , ,